Kulinářská specialita: TAFELSPITZ 3. a 4. března
TAFELSPITZ
3. a 4. 3. 2018
Tradiční pokrm Rakouska-Uherska, který se dnes považuje za rakouské národní jídlo.
Připravuje se z telecího nebo hovězího kusu masa zvaného květová špička.
Tato část masa není příliš namáhána, proto je jemná a prokvetlá tukem.
Maso se vaří vcelku v hrnci s cibulí, kořenovou zeleninou, bobkovým listem a kostmi.
Tradičně se podává napřed silný vývar a dále maso nakrájené na plátky s přílohami.
Velkým milovníkem této speciality býval také císař František Josef I.
TAFELSPITZ
telecí květová špička
vařená s cibulí a kořenovou zeleninou,
morková kost
Servíruje se přímo v hrnci a konzumuje postupně s přílohami
I. chod - předkrm:
morek, bruschetta, pažitka
II. chod - vývar:
celestýnské nudle, zelenina, morková kost
III. chod - maso:
telecí květová špička, smetanový špenát,
jablečný křen, pažitková omáčka,
opékané brambory
299,-Kč
Rodinný podnik s 30 letou tradicí (1994 - 2024)