Kulinářská specialita: TAFELSPITZ 3. a 4. března

TAFELSPITZ

3. a 4. 3. 2018


Tradiční pokrm Rakouska-Uherska, který se dnes považuje za rakouské národní jídlo.
Připravuje se z telecího nebo hovězího kusu masa zvaného květová špička.
Tato část masa není příliš namáhána, proto je jemná a prokvetlá tukem.
Maso se vaří vcelku v hrnci s cibulí, kořenovou zeleninou, bobkovým listem a kostmi.
Tradičně se podává napřed silný vývar a dále maso nakrájené na plátky s přílohami.
Velkým milovníkem této speciality býval také císař František Josef I.



TAFELSPITZ
telecí květová špička
vařená s cibulí a kořenovou zeleninou,
morková kost

Servíruje se přímo v hrnci a konzumuje postupně s přílohami

I. chod - předkrm:
morek, bruschetta, pažitka

II. chod - vývar:
celestýnské nudle, zelenina, morková kost

III. chod - maso:
telecí květová špička, smetanový špenát,
jablečný křen, pažitková omáčka,
opékané brambory


299,-Kč



 


 


Rodinný podnik s 30 letou tradicí (1994 - 2024)

MENU